Vrånganästuren 45km

  • Svårighetsgrad: (Medel)
  • Höjdmeter: 500m
  • Distans: 43,6km
  • GPX-fil: Vranganas_1.gpx
  • Cykeltyp: MTB/Gravel

Du tar dig över väg 23 och in i Misterhults djupaste skogar på grus- & skogsvägar. Det är varierande underlag men tekniskt lätt. Efter en stund så börjar du skönja röda hus med vita knutar, då är du framme i Ramsebo. Här blir det ca 1km på oljegrus innan vi viker av in på skogsbilväg igen. Den första delen innan vi kommer fram till Vrånganäs innehåller lite mer klättringar men avslutar med en härlig lättcyklad del nedför Österarps höjder.

Väl framme i Vrånganäs så väntar underbar fika hos Kafé Tre Systrar. Kafét drivs som namnet antyder av Tre systrar. De driver Kafét på fritiden med fokus på hembakat, närproducerat och ekologiskt. Vi har ju självklart provsmakat deras skapelser och det är verkligen något att rekommendera samtidigt som det är ett trevligt och välbehövligt stopp när sockersuget innfaller sig.

När fikan är avslutad och energidepåerna är påfyllda startar vi med en liten klättring igen. Här traverserar vi längs höjderna kring Skärslida med riktning mot Kråketorp. Här cyklar vi längsmed Skärvetenån vid foten av Slagdalaåsen. Där du korsar ån ser du ruinerna från delar av Fröåsa handpappersbruk som flyttades till Göteborg för att sedan återuppbyggas i Virserums hembygdspark. Resan tillbaka mot Dackestupet är en behaglig resa längsbetesmark & odlingslandskap. Här passerar du genom Virserum för att sedan ta dig förbi dammen i Hjorteström innan en sista klättring avslutar turen.

Tips!

Kafé Tre systrar har begränsade öppettider, håll koll på deras hemsida för att se när de har öppet. Turen är trevlig som den är men ett besök här höjer upplevelsen. Här kan du också fylla på din vattenflaska. Trevlig tur önskar vi

Med stöd av

Logotype Astrid Lindgrens hembygd Logotype Leader Logotype EU

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår