Att vara idrottsförälder

 

Att se sina barn utvecklas är bland det bästa som finns med att vara förälder. Våra barn är individer som växer och formas av intryck de får när de möter andra barn, ungdomar och vuxna på t ex träning hos Hjortens SK i Virserum. En del i att det blir en bra upplevelse faller på oss som föräldrar.

Som idrottsförälder hjälper du till att skapa så bra förutsättningarna som möjligt för att individen ska utvecklas som idrottare. Vi bedriver idrott som är individuell och alla har olika mål med sin träning, en del vill bli bättre bättre på sin sport och vara med på lokala tävlingar medan andra siktar mot högre mål.

Som idrottare utvecklas och tävlar du individuellt men har gemenskapen och sammanhållningen i klubben. När det är träningar och tävlingar umgås alla åldrar och de hejar fram, hjälper och stöttar varandra. På samma sätt som barn och ungdomar skapar nya vänner för livet så sker samma med oss cykelföräldrar, vi hjälps åt med det mesta och har kul under tiden.

Att tränaren bestämmer på träningen är en självklarhet, men som föräldrar kan vi underlätta tränarjobbet (som är lika frivilligt som träningen är för våra barn) genom att:

  • Hjälpa idrottaren att komma i tid och att utrustningen är i skick innan träningen börjar.
  • Ha god kontakt med tränare och andra föräldrar.
  • Vara med på träningen och heja på, alla mår bra av beröm!
  • Hjälp till där du kan!

 

Välkommen till oss i Hjorten CC

Med stöd av

Logotype Astrid Lindgrens hembygd Logotype Leader Logotype EU

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår