Stigcykling

 Fotograf: Alexander Hall

Stigcykling

I Dackestupet hittar du leder i olika svårighetsgrader. Lederna graderas i olika svårighetsgrader utefter färg likt skidbackar. Namnen på lederna anspelar på det historiska inbördeskriget ”Dackefejden” som utspelade sig på Hjortesjöns is 1543. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra leder. Lederna är även traillöpningsleder så tänk på att visa hänsyn för varandra.

Svart=Svår Röd=Medelsvår Blå=Lätt Grön=Mycket lätt

Läs mer om våra ledgraderingar här.

Trailpass Pris
Vuxen
75:-
Ungdom (tom 16 år) 40:-
Barn under 7år gratis 

 

Här bokar och betalar du ditt trailpass

Startplats Utsikten

 Bondeupproret,Svart 3,2 km

Denna led är för dig som gillar utmaningar. Du får en härlig resa nedför skidbacken som du sedan ska klättra upp för. Slingan varierar mellan följsamma & härliga partier, tuffa stigningar samt avancerade tekniska partier. Denna slinga består av flera olika segment och när du är tillbaka på toppen så har du avverkat närmare 110 höjdmeter. Hur många varv klarar du?

 Dackesvängen,Röd 3,3 km

Detta är anläggningens pärla, som bjuder på både sköna utförslöpor och tuffa klättringar! Leden har inför säsongen fått massor av förbättringar, med fokus på att ge en duktig cyklist möjlighet att behålla fart och flyt under långa sträckor.

Startplats Grillstugan 

 Hjorten XC, Blå 1 km
Observera att denna led är under utveckling och att arbete löpande kommer att utföras under säsongen i form av förbättringar av underlag och skapande av alternativa linjer på flera ställen. Leden är kort och intensiv till karaktären, en led som du kan köra om och om igen innan du testat vilka alternativ och spårval du gillar bäst. Du möts av sträckor med fint flow, tekniska klättringar och roliga utförskörningar i en härlig miljö.

 Lilla Dacke, Grön 800m

Leden för våra yngre förmågor och nybörjare. Här möts du av grusad och lättcyklad stig där du har möjlighet att känna på stigcykling.

Länk ledkarta Källa: bikingsoutheast.se

Vandringsleder där du kan cykla

I Virserum är det ok att cykla  på de anlagda vandringsleder som finns, de är ej uppmärkta enligt standard utan är skyltade som vandringsleder.

Virserumsleden, Gul märkning 8,5km

Denna led är blandat med grusväg, asfalt & stig. Mestadels så håller den blå karaktär i svårighetsgrad men enstaka partier är mer åt det röda hållet.

Hjortenleden, Röd märkning 13,8km

Denna led är blandat med grusväg, asfalt & stig & håller blå karaktär, missa inte "Näcken" i Björneström.

https://visithultsfred.se/se-gora/aktiviteter/vandra/

 


Med stöd av

Logotype Astrid Lindgrens hembygd Logotype Leader Logotype EU

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår